PLAKARI PO MERI

Svi plakari se rade po meri Vašeg prostora i u skladu sa Vašim željama

Projektovanje i realizacija plakara

KLIZNI (AMERIČKI) PLAKARI predstavljaju sastavni deo savremenog doma. Poznati po sloganu ,,od zida do zida – od poda do plafona”, pružaju mogućnost da se prostor maksimalno iskoristi.
Naši projektanti će osmisliti klizni plakar na osnovu Vaših želja i potreba, kako biste lakše organizovali svoje stvari i time uštedeli i vreme i prostor.

Izborom rama i ispune za vrata, savršeno ćete uklopiti klizni (američki) plakar u enterijer Vašeg doma.
Naši profili za klizna vrata, oblikom i bojom, prate aktuelne trendove u svetu. Izrađeni su od eloksiranog aluminijuma ili čelika presvučenog laminatom u dezenu drveta. Svakodnevno klizanje vrata omogućavaju točkići sa kugličnim ležajevima. Vrata klizaju po donjoj šini, dok ih gornja šina samo usmerava, tako da mogućnosti ispadanja iz šina apsolutno nema.
Unutrašnjost kliznih plakara možete u potpunosti dizajnirati i planirati u skladu sa Vašim željama. Broj polica, fioka i garderobnih šipki zavisi od Vaših individualnih potreba.
Preporučujemo veliki izbor boja za profile, kao i materijala za ispunu vrata: univera, medijapana, stakla i stakla sa folijom, ogledala…
INDECO brend uvozimo od 2001. godine. Nakon dugogodišnje prakse i pokazanih rezultata dajemo 10 godina garancije na klizne plakare sa INDECO profilima.

Često postavljana pitanja

Standardni klizni plakar sa izrađuje po meri prostora, ima čelični okov i definisan unutrašnji raspored. Broj vrata određuje ukupna širina prostora. Boje čeličnih okova za vrata (rukohvat, gornje i donje šine) mogu biti bela, crna, srebro, venge, orah, bukva, hrast, jasen ili kalvados.

Unutrašnjost standardnog plakara je EGGER univer u beloj boji, koji je iskantovan (ivično oplemenjen) ABS kant trakom. Boju vrata i bočnih strana kupac bira od ponuđenih EGGER, FALCO ili KRONOSPAN univera. Garancija na klizne plakare sa INDECO profilima je 10 godina.

Klizni plakari po meri koriste elemente prostora, bočne zidove, postojeći pod, plafon i ne podrazumevaju “leđa”. Svaki plakar ima bočne strane celom visinom prostora i horizontalne šlajfne koje se postavljaju na pod i plafon. Ovi elementi koji uokviruju klizna vrata se prave od pločastih materijala – najčešće univera.

Leđa, pod i plafon nisu konstrukcijski neophodni za izradu kliznog plakara jer se sve fiksira za zadnji zid. Zabluda je da se leđa postavljaju iz higijenskih razloga. Bez leđa Vaš zid će disati i neće ostavljati tragove na Vašoj odeći. Bez ova tri elementa se zapreminski povećava prostor i ostvaruje se ušteda materijala, a samim tim Vašeg novca.

Pod, plafon i leđa se mogu postaviti na zahtev kupca.

U dogovoru sa kupcem, shodno željama i potrebama, zajedno određujemo položaj i broj polica, fioka i garderobnih nosača. Vi zanate šta Vam je potrebno, a mi smo tu da uskladimo Vaše želje i tehnički korektno i precizno napravimo funkcionalan klizni plakar koji će Vam uštedeti vreme prilikom spremanja za svakodnevne aktivnosti.

Klizna vrata na plakaru su vizuelna pregrada i ne dihtuju kao sobna vrata. Na klizna vrata se postavljaju četkice koje sprečavaju da ulazi prašina.

Rok izrade može da varira u zavisnosti od obima našeg posla. Prosek je 3 do 5 dana, dok tokom sezone nekada bude i do 14 dana od datuma sklapanja ugovora.

Pri dogovoru sa kupcem određujemo tačan datum montaže kada naše kolege dolaze da montiraju klizni plakar po meri.

Aluminijumski okov koji je popularniji na našem tržištu se koristi kada su vrata većih dimenzija i samim tim dosta teška. Aluminijumski okov za razliku od čeličnog, dozvoljava postavljanje “slow motion” sistema zatvararanja vrata.

Čelični okov osim bele, crne i srebrne boje ima veći broj drvnih dezena u ponudi, dok aluminijumski može biti u bilo kojoj boji iz RAL palete.

Rasveta u plakaru može da se pali pomoću prekidača ili senzorskog tastera prilikom otvaranja vrata.

Senzorski prekidač je skriven u plakaru  može da se instalira na rasvetu u vidu LED trake, halogenih tačkastih svetiljki ili svetleću garderobnu šipku.

Postavite nam pitanje

Sve dodatne informacije i pitanja u vezi sa našim radom možete dobiti telefonom ili posetiti naš izložbeni salon. Takođe nam se možete obratiti popunjavanjem polja ispod. Naš tim će Vam se obratiti sa stručnim savetima u najkraćem mogućem roku.

GALERIJA REALIZOVANIH PROJEKATA